dctloader
0%
Navigáció
Edit Template

Rehabilitáció

Akupresszúra

Egy többezer éves módszer, mely a testben áramló energia egyensúlyát hivatott visszaállítani.

Egy többezer éves módszer, mely a testben áramló energia egyensúlyát hivatott visszaállítani.

Gondoljunk csak bele, amikor például fáj a fejünk, a sajgó pontot ösztönösen nyomni kezdjük a fájdalom csillapodásának reményében. Az állatok, ezáltal a kutyák is hasonlóképpen működnek, ugyanis effajta önsegítő mechanizmusokat már sok évvel ezelőtt az ő esetükben is megfigyeltek. Szervi betegség esetén a kutyák pl. bizonyos testrészüket ágakhoz, kövekhez nyomják, s így igyekeznek a fájdalomtól megszabadulni. Mindebből arra következtetett, hogy az akupresszúra ősi formája, az önsegítésnek ösztönös módja, amelyet ember és állat egyaránt öntudatlanul is alkalmaz.

A magyarázat erre a szervezetben lévő, szabad szemmel nem látható életenergia, mely normál, egészséges állapotú kutyáknál egyenletesen áramlik. A baj akkor jelentkezik, amikor az egyensúly felborul. Ekkor a test bizonyos pontjainak, zónáinak fizikai ingerlésével – legfőképpen az ujjainkkal, de van ezen kívül más technika is – fejtünk ki hatást. Ahol az energia túlteng, ott visszaveszünk belőle, ahol pedig pangás van, ott pótoljuk a hiányt. Ebből is látszik, hogy a tünetek kezelése helyett ez esetben a kiváltó okot igyekszünk megszüntetni.

Az egyes pontok a test energiapályáin, meridiánokon helyezkednek el és nyomásukkal különböző hatásokat érhetünk el, mint például élénkítés, tonizálás vagy megelőzés.

Az akupresszúra túlnyomó részben mozgásszervi panaszok enyhítésében, megszüntetésében, de például vérnyomás és emésztéssel kapcsolatos problémák esetén is hatékony eszköz lehet.

A kutyák leggyakoribb ilyen jellegű megbetegedései esetén a sikeres kezelés érdekében több pontot is meghatározunk és kezelünk.

A többi masszázstípushoz hasonlóan a kutya reflexológia is analóg az embereken végzett kezelésekkel. Az energiapontok rendszere és az energiák irányításának a módszere alapvetően nem változott, de a gyógymód filozófiai alapjait a mindenkori kulturális fejlődés határozta meg. Ebből következik, hogy a nyugati kultúrában kevésbé vált ismerté az állatok ilyen irányú kezelésmódszere.

Az akupresszúrával nem a betegség tüneteit, hanem sokkal inkább a betegség okát tudjuk kezelni. Ha a zavar okát az életerők kiegyensúlyozatlanságában kell keresni, akupresszúrával, reflexológiával az egészségkárosodást és a panaszokat hatékonyan lehet befolyásolni. A kezelés segítségével a test saját energiáinak egyensúlyát és harmóniáját visszanyerheti. Mindig tartsuk szem előtt, hogy az akupresszúra nem pusztán technikai eljárás, hanem a test energiáinak irányítása.

Keress fel minket!
Kedvenced meg fogja köszönni.

Időpont-egyeztetéshez az Ebcsont Masszázs Odúba kattints az "Időpontfoglalás" gombra.

Ha szükséges Fejér megyében házhoz is megyünk, de érdemes szem előtt tartani, hogy milyen körülmények között ideális a masszázs. Az ország többi részében terapeutáinkat keresd elsősorban.

0 +
Boldog Gazdi
0 +
Boldog kutyus
0 +
Terapeuta ország szerte

Ebcsont Masszázs Odú

Alternatív gyógymódokkal segítjük a kutyák mozgásszervi megbetegedéseit. Mindent megteszünk a mozgás teljes szabadsága érdekében.
Oldalak
Oldalak
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj időben képzéseinkről, szolgáltatásainkról.
Sikeresen Feliratkoztál! Valami hiba történt... Kérlek próbáld újra!

A kisállatokon, elsősorban kutyákon végzett rehabilitációs és megelőző jellegű masszázst ezzel az ötvözött masszázstechnikai szemlélettel Magyarországon kizárólag és egyedüliként az Ebcsont Masszázs Odú végzi és oktatja. Az Ebcsont Masszázs Odú és az Ebcsont Campus nevet, a tanfolyamok elnevezését, a www.ebcsontodu.hu és az ebcsont-campus.hu weblapon szereplő tartalmakat, a tanfolyamok szakmai tartalmát részben vagy egészben másolni, annak részét vagy egészét oktatási célra felhasználni, vagy egyéb céllal reprodukálni szigorúan tilos, jogi eljárást von maga után!
További részletek a Felhasználási feltételekben olvashatók!

Copyright © 2024 Ebcsont Masszázs Odú/ Schmidt Henry. Minden jog fenntartva.

Ez a tartalom nem másolható