Barion Pixel

Bemutatkozás

Schmidt Henry - Ebcsont Masszázs Odú

 

 

Schmidt Henry vagyok, az Ebcsont masszázs odú alapítója és vezetője. Köszönöm, hogy megtiszteltél látogatásoddal.

 

 

ebcsont masszázs odú henry és juditTársammal Fehér Judittal, valamint három erdélyi kopó kutyánkkal immár 2010 óta munkálkodunk azon, hogy minél több mozgásszervi problémától szenvedő kutyusnak megkönnyítsük az életét. Dolgozunk azon is, hogy minél szélesebb körben megismertessük és elfogadtassuk a Terápiás kutyamasszázst, mint segítő terápiát.

Világ életemben befolyást gyakorolt a mindennapjaimra a természet és azon belül is az állatokkal való kapcsolat. Mindig nagy vágyam volt az állatokkal való foglalkozás. Ez lehetett az oka annak, hogy a középiskolából jelentkeztem az állatorvos-tudományi egyetemre. Nem fejeztem be teljesen, mert akkoriban számomra az állatgyógyítás igazából mást jelentett. Mégis rengeteg tapasztalatot szereztem ott, melyeket a mai napig fel tudok használni az állatokkal való foglalkozás közben.

Később gyógymasszőri végzettséget szereztem és a humán rehabilitáció területén kezdtem dolgozni, amit végzek a mai napig is. Az itt szerzett tudásom, valamint gyakorlati tapasztalatom arra sarkallt, hogy térjek vissza az állatok gyógyítása felé is.
Elkezdtem alkalmazni az embereknél már bevált kezelési módszerek egy részét eleinte saját kutyáimon, akiknél jelentős sikereket értem el. (Kutyáim 2000-ben születtek és fiatal kutyusok által is irigylésre méltó fizikai állapotban vannak.)

Időközben, hogy hivatalossá tegyem a tudásom és természetesen megtanuljak minél precízebben, szakértelemmel kezeléseket végezni, egy 1 éves kisállat fizioterápiás képzést végeztem el Németországban.

Visszatérve párommal együtt megalkottuk a Terápiás kutyamasszázst és elkezdtünk kezeléseket végezni ahol csak igény merült fel rá. A Kezeléseket a masszázsfajták használatával, valamint etológiai előítéletek megreformálásával végezzük. Kialakítottunk egy olyan rendszert, melyben a gazdi részese, sőt elengedhetetlen eleme a kutyus gyógyulásának. Így egyfajta holisztikus látásmódot alkalmazva nagyon szép eredményeket érhetünk el.

Szeretnénk, ha minél többen megismernék ezt a hitvallást, amellyel dolgozunk, és széles körben elterjedne.

Cikkeket publikálok, több televízió csatornánál készítettek velem interjút is, mint a téma szakértőjével. Ezek mind arra inspirálnak, hogy folytassam munkámat, mert jó irányba haladok és van létjogosultsága annak, amit csinálunk.

2012-től kezdve elkezdtük oktatni is a Terápiás kutyamasszázst, melyen sok tanítvány elsajátíthatta azt a látásmódot, amelyben dolgozunk. Megtanulhatott olyan technikákat, mellyel sikeresen tudta kezelni saját kis kedvencét, ezzel akár megkönnyítve annak életét és jobb kapcsolatot is sikerült kialakítania vele. Hallgatónktól véleményeket is olvashat a Rólunk menüpontban.

Remélem felkeltettem érdeklődésedet a Terápiás kutyamasszázs iránt és mihamarabb megismerhetlek személyesen valamelyik tanfolyamunk keretében vagy egy kedvencednek nyújtott élvezetes masszázs során. Mert ha nem beteg a kutyusod, akkor is jól esik neki a masszázs.

Tapasztaljátok meg!
Ne feledd! „Egy életre felelős lettél azért, amit megszelídítettél”

Köszönöm látogatásod!
ÁldásOm
Schmidt Henry

Verified by MonsterInsights