dctloader
0%
Navigáció
Edit Template

Képzéseink

DogTaping® képzés

Mi a Kinezio Tape?

A módszer célja, hogy megkönnyítse a test természetes gyógyulási folyamatait, és lehetővé tegye az izmok és ízületek támogatását anélkül, hogy korlátozná azokat a mozgásban. Napjainkban sikeresen használják különböző ortopédiai, neuromuscularis és neurológiai kórképekben is.
Dr. Kenzo Kase, jól ismert japán orvos, kineziológus és manuálterapeuta által kifejlesztett szalag textúrája és rugalmassága nagyon hasonlít az ember és/vagy állati bőrhöz, valamint nem korlátozza azt a mozgásban, sportolás során, ellentétben a merev sport tape-el, illetve brace-ekkel.
Az új találmányt Kinesio Tex Tape-nek (humán gyógyászatban használatos) és Kinesio Equine-nek (állatgyógyászatban használatos) nevezték el, kineziológiai háttéren alapuló egyedülálló tulajdonságai miatt.

DogTaping® képzés – Kinesiology tape technika alkalmazása kutyákon

Az Ebcsont Masszázs Odú által kínált DogTaping® képzésen nagy hangsúlyt fektetünk a problémamegoldó gondolkodásra.
Fontos célkitűzésünk, hogy a képzésen résztvevők megtanulják a kinesio tape technikát önállóan, az adott betegre vagy betegségre rávetítve, az ok-okozati összefüggések feltárása után a lehető legnagyobb eredményességgel alkalmazni.

Célunk az ésszerűség megtartása, szigorú szakmai irányelvekhez való ragaszkodás a tapingben is!

A DogTaping® technikát tanuló és azt alkalmazó szakemberek (Terápiás kutyamasszőrök, fizioterapeuták, állatorvosok, állatorvosi asszisztensek) egységes koncepciója, illetve a páciensek gazdáinak egységes tájékoztatása a hatékony kinesiotaping alkalmazás érdekében számunkra rendkívül fontos. Ennek érdekében egységes, saját mozgásrehabilitációs szemléletünkhöz hűen ésszerű, szakmailag megalapozott és a gyakorlatban rendkívüli hatékonysággal működő taping koncepciónkat minden szempontból stabil alapokra építve fejlesztettük, tettük egyedivé a Dr. Kenzo Kase által megteremtett alapokra építve.

Nagy hangsúlyt fektetünk az elméleti és gyakorlati alapokra oktatásaink során és ezt tartjuk szem előtt a DogTaping® képzésünkön is.
A DogTaping® képzésünkre jelentkezéssel lehetőség nyílik a taping alaptechnikák, a masszázstechnikák hatásainak elnyújtását segítve és a masszázs hatását fokozó, ahhoz szükséges alapvető ragasztási lehetőségek elsajátítására. Továbbá a fascia letapadások, a hegkezelés és a Cross tape alkalmazásának, valamint a nyiroktape alapjainak (részletes ragasztási technikák gyakorlása nélküli) elsajátítására, illetve néhány gyakori diagnózis ragasztási lehetőségének megtanulására.

Bár ma már az interneten elterjedt videók alapján sokan használnak kinezio tape-et kutyákon, fontos tudni, hogy a nem megfelelően felrakott kinezio tape esetenként többet árt, mint használ.

A képzés menetrendje

Jelentkezem

 • A kinesio tape története.
 • A DogTaping® és a Cross tape ismertetése, indikációk, kontraindikációk.
 • Tapek ragasztási formái és lehetőségei.
 • Kinetikus lánc ragasztási módszerei a test területén az elváltozások függvényében – érintett izmok ragasztása az egész törzs területén (gyakorlat egymáson és kutyán).
 • Hegkezelés (gyakorlat egymáson és kutyán).
 • Nyirok tape alapjainak rövid ismertetése: nyirokrendszer, nyirokáramlási-,és ragasztási irányok, technikák (gyakorlat egymáson és kutyán).
 • Állatorvosi diagnózisok szerinti individuális ragasztások néhány kórkép esetében. Pl.: csípőízületi dysplazia, térdízület keresztszalag ragasztása, gerinc sagittális síkú görbületi eltéréseinek ragasztási lehetőségei, triggerpont, tenderpont, perifériás idegek ragasztási lehetőségei (gyakorlat egymáson és kutyán).
 • Masszázs hatását elnyújtó, a hatást fenntartó taping technika alkalmazása.
 • Preventív ragasztások.
 • A hallgatók által hozott esetek átbeszélése.

A képzés időpontja

A képzés időpontja 2024 június 22-23. Az egyéni (vagy kiscsoportos) képzés folyamatos, erről kérlek e-mailben érdeklődj az [email protected] címen.

Jelentkezem

DogTaping®

Egy speciálisan a kutyák számára készült kineziológiai tapasz

Rendelnél?

[email protected]

A képzés részvételi díja és fizetési feltételek

Az összeg tartalmazza az oktatás díját, a jegyzetek árát, a használt eszközök díját, 2 csomag saját gyártású DogTaping® kineziológiai tapaszt és a Tanúsítvány díját. Egyéb költség nincs. Fontos: számlát kizárólag a képzésen résztvevő magánszemély nevére áll módunkban kiállítani!

     Személyes készpénzes befizetésre kizárólag telephelyünkön, 2484 Gárdony, Meder u. 7. szám alatt van lehetőség előre egyeztetett időpontban.

Jelentkezem

Kinek ajánlott a DogTaping® képzés?

 • Ajánlott mindazon állatorvosoknak, akik elhivatottságot éreznek egy hatékony kezelési módszer alkalmazásához.
 • Kiemelten ajánlott azoknak, akik állatorvos mellett dolgoznak és részt szeretnének venni bizonyos betegségek utáni rehabilitációban. Ők elsősorban a kellő anatómiai ismerettel rendelkező állatorvosi asszisztensek.
 • Kisállat fizioterapeutáknak, akik munkájukban hatékonyan tudják alkalmazni ezt a módszert is.
 • Terápiás kutyamasszőröknek, akik oktatási anyagára ráépülve, azt kiegészítve került kidolgozásra a DogTaping® képzés oktatási anyaga, melyet szakmailag megalapozott és a gyakorlatban rendkívüli hatékonysággal működő ötvözött masszázstechnikai és mozgásrehabilitációs szemlélettel tettünk egyedivé.
 • Olyan kutyakozmetikusnak, aki kellő anatómiai ismerettel rendelkezik.
 •  

A DogTaping® tanfolyamon való részvétel feltétele a fenti végzettségek egyike (állatorvos, állatorvosi asszisztens, fizioterapeuta, Terápiás Kutyamasszőr, kutyakozmetikus), ill. erős kutya anatómiai ismeret, melyet a tanfolyam megkezdése előtt felmérünk (kivéve állatorvosok és a Terápiás kutyamasszőrök)

Az Ebcsont Masszázs Odú Magyarország első és egyetlen nemzetközi minősítéssel rendelkező kisállat fizioterápiás oktató intézménye. 

Az Ebcsont Masszázs Odú az “International Association of Animal Massage & Bodywork/Association of Canine Water Therapy (IAAMB/ACWT)” minősített oktató és továbbképző intézménye.

A Terápiás Kutyamasszázs® az Ebcsont Masszázs Odú egyedi védjegye, a képzést elvégző terapeuták ezáltal egy egységes szakmai koncepció alapján használják a DogTaping® terapeuta megnevezést.

FIGYELEM!
A DogTaping® védjegyoltalom alatt áll.
Az elnevezés használata kizárólag a képzésen való részvétellel, sikeres vizsgával és a védjegyjogosulttal kötött licensz szerződéssel lehetséges! A védjegy jogtulajdonosa fenntartja a jogot, hogy szakmai szempontokat mérlegelve elutasítsa a képzésen való részvételt.

Jelentkezz DogTaping® képzésre!


  Jelentkezz még ma!
  Rengeteg kutyus várja a segítségedet.

  Az Ebcsont Campus a legmegbízhatóbb forrás, ha kutyamasszázs és fizioterápia oktatásáról van szó. Nemcsak szakértő tanáraink és gyakorlatorientált tananyagaink révén, de az általunk kínált nemzetközi minősítéssel is biztosítjuk, hogy képzéseink világszínvonalúak és elismertek legyenek.

  0 +
  Éve Oktatjuk
  0 %+
  Gyakorlat
  0 +
  Végzett Hallgató

  Jelentkezem

  HÍVJ MINKET BIZALOMMAL!

  +36 30 9989004

  Ebcsont Masszázs Odú

  Alternatív gyógymódokkal segítjük a kutyák mozgásszervi megbetegedéseit. Mindent megteszünk a mozgás teljes szabadsága érdekében.
  Oldalak
  Hírlevél
  Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj időben képzéseinkről, szolgáltatásainkról.
  Sikeresen Feliratkoztál! Valami hiba történt... Kérlek próbáld újra!

  A kisállatokon, elsősorban kutyákon végzett rehabilitációs és megelőző jellegű masszázst ezzel az ötvözött masszázstechnikai szemlélettel Magyarországon kizárólag és egyedüliként az Ebcsont Masszázs Odú végzi és oktatja. Az Ebcsont Masszázs Odú és az Ebcsont Campus nevet, a tanfolyamok elnevezését, a www.ebcsontodu.hu és az ebcsont-campus.hu weblapon szereplő tartalmakat, a tanfolyamok szakmai tartalmát részben vagy egészben másolni, annak részét vagy egészét oktatási célra felhasználni, vagy egyéb céllal reprodukálni szigorúan tilos, jogi eljárást von maga után!
  További részletek a Felhasználási feltételekben olvashatók!

  Copyright © 2024 Ebcsont Masszázs Odú/ Schmidt Henry. Minden jog fenntartva.

  Ez a tartalom nem másolható