dctloader
0%
Navigáció
Edit Template

Rehabilitáció

Elektroterápia

Az izomzat és az idegpályák célzott stimulálása elektromos áram segítségével.

Az elektroterápia a fizioterápiának egy eleme. Olyan módszer ez, amely különböző eszközök által generált elektromos áramot használ a gyógyítás, de elsősorban fájdalomcsillapítás céljából. A módszer a négylábú barátainknál is könnyedén kivitelezhető akár a szőrös felületen is. Sokszor önálló kezelésként is alkalmazható, de legjobb eredményt kiegészítő terápiaként érhetünk el vele. Kutyák esetében az elektroterápiás kezelést különböző mozgásszervi problémák orvoslására alkalmazzuk, mint például az ízületi gyulladás vagy izomsérülések. De használhatjuk sebesülések és a műtéti beavatkozások utáni rehabilitációban is.

Az Elektroterápia Működési Elve

Az elektroterápia alapja az elektromos impulzusok használata, amelyek stimulálják az idegeket és az izmokat. Az impulzusokat olyan eszközök segítségével gerjesztjük, mint a már sokszor bizonyított TENS készülékek, de használatban előfordulnak erősebb, akár iontoforézises gépek is. Ezek az impulzusok különböző frekvenciákon és intenzitásokon alkalmazhatók a kezelendő problémától függően. Ebből következően lehet elektromos impulzust használni akupunktúrában, lásd elektro-akupunktúrás kezelés, vagy az akupresszúrás területeken elektro-akupresszúrás készülék segítségével.

Az elektroterápia fő céljai a fájdalomcsillapítás, a vérkeringés javítása, az izomgörcsök oldása és az izomerő növelése. Az eszközök és a módszer használata azonban, csak kellő anatómiai ismeretek birtokában lesz eredményes. Legfőképpen az izmok elhelyezkedésének, valamint azok eredésének és tapadásának van kiemelt szerepe.

Alkalmazási Területek

Az elektroterápia hatékonyan csillapítja az akut és krónikus fájdalmakat. Az elektromos impulzusok blokkolják vagy csökkentik a fájdalomjeleket az idegrendszerben és serkentik az endorfinok, azaz a természetes fájdalomcsillapítók termelését.
Az elektroterápiát gyakran alkalmazzuk ízületi gyulladás, izomfájdalom és sérülések esetén. Az elektromos stimuláció javítja a vérkeringést, csökkenti a gyulladást és elősegíti a gyógyulási folyamatokat.
Műtétek utáni rehabilitáció során az elektroterápia segíthet az izomerő és az izomtónus helyreállításában. Az elektromos impulzusok serkentik az izomösszehúzódásokat, ami elősegíti az izmok regenerálódását és erősödését.

A kezelésről

A kezelés időtartama és gyakorisága a kutya állapotától függ. Egy kezelés általában 15-30 percig tart, és több héten át rendszeresen ismételhető a kívánt eredmények elérése érdekében. A kezelésre adott válaszreakció kutyánkként eltérő lehet, így ezek az adatok csak tájékoztató jellegűek.

Előnyök és Kockázatok

Az elektroterápia számos előnnyel jár, beleértve a gyors fájdalomcsillapítást és a gyógyulási folyamat felgyorsítását. Azonban fontos megjegyezni, hogy az elektroterápia nem minden kutya számára megfelelő. Az elektródák használata irritálhatja a bőrt, és bizonyos egészségi állapotok, például szívproblémák esetén nem ajánlott az alkalmazása. Az elektroterápiás kezelés megkezdése előtt mindenképp kérje egy állatorvos, vagy Terápiás kutyamasszőr véleményét.

Keress fel minket!
Kedvenced meg fogja köszönni.

Időpont-egyeztetéshez az Ebcsont Masszázs Odúba kattints az "Időpontfoglalás" gombra.

Ha szükséges Fejér megyében házhoz is megyünk, de érdemes szem előtt tartani, hogy milyen körülmények között ideális a masszázs. Az ország többi részében terapeutáinkat keresd elsősorban.

0 +
Boldog Gazdi
0 +
Boldog kutyus
0 +
Terapeuta ország szerte

Ebcsont Masszázs Odú

Alternatív gyógymódokkal segítjük a kutyák mozgásszervi megbetegedéseit. Mindent megteszünk a mozgás teljes szabadsága érdekében.
Oldalak
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj időben képzéseinkről, szolgáltatásainkról.
Sikeresen Feliratkoztál! Valami hiba történt... Kérlek próbáld újra!

A kisállatokon, elsősorban kutyákon végzett rehabilitációs és megelőző jellegű masszázst ezzel az ötvözött masszázstechnikai szemlélettel Magyarországon kizárólag és egyedüliként az Ebcsont Masszázs Odú végzi és oktatja. Az Ebcsont Masszázs Odú és az Ebcsont Campus nevet, a tanfolyamok elnevezését, a www.ebcsontodu.hu és az ebcsont-campus.hu weblapon szereplő tartalmakat, a tanfolyamok szakmai tartalmát részben vagy egészben másolni, annak részét vagy egészét oktatási célra felhasználni, vagy egyéb céllal reprodukálni szigorúan tilos, jogi eljárást von maga után!
További részletek a Felhasználási feltételekben olvashatók!

Copyright © 2024 Ebcsont Masszázs Odú/ Schmidt Henry. Minden jog fenntartva.

Ez a tartalom nem másolható