dctloader
0%
Navigáció
Edit Template

Rehabilitáció

Fény- és Mágnesterápiás Kezelés Kutyák Számára

A fény- és mágnesterápia olyan modern kezelési módszerek, amelyek egyre népszerűbbek a kutyák egészségügyi, elsősorban mozgásszervi problémáinak kezelésében. Ezek a terápiák segítik a természetes gyógyulási folyamatok támogatását, a szervezet öngyógyító mechanizmusainak aktivizálását és a fájdalom csökkentését. Mindehhez különböző hullámhosszú fények és mágneses mezők kibocsájtására alkalmas eszközöket használunk.

Fényterápia

A fényterápia, más néven fototerápia vagy lézerterápia a fény energiáját használja fel a gyógyulási folyamatok serkentésére. A terápia során különböző hullámhosszú fényt alkalmaznak, amelyek behatolnak a szövetekbe és sejtszinten segítik elő a regenerációt.
A fényterápia felgyorsítja a sebek gyógyulását, mivel a fény hatására javul a vérkeringés és a sejtek anyagcseréje. Ez különösen hasznos lehet műtétek utáni sebkezelésnél vagy sérülések esetén.
A fényterápia csökkenti a gyulladást és a fájdalmat azáltal, hogy serkenti az endorfinok termelését és blokkolja a fájdalomjeleket az idegrendszerben.
A különböző hullámhosszú fények hatékonyan alkalmazhatók bőrproblémák, például dermatitisz, hotspotok és egyéb bőrgyulladások kezelésére. De nagy segítség tud lenni a műtétek utáni sebek kezelésében, felgyorsítva a regenerációt, így hamarabb elkezdhető a rehabilitáció.
A megfelelő hullámhosszú fényt célzottan alkalmazzuk a kezelendő területre. A kezelés időtartama és intenzitása az adott problémától függ. A kezelések rendszeres alkalmazása szükséges a legjobb eredmények eléréséhez, általában heti több alkalommal. Gyakorlatilag nincs semmilyen kontraindikációja a fényterápiás kezeléseknek, tehát bárki számára alkalmazható. Mivel azonban minden szervezet és problémakör egyedi paraméterekkel rendelkezik, mindenképp konzultáljon állatorvossal vagy terápiás kutyamasszőrrel a kezelés előtt.

Mágnesterápia

A mágnesterápia a mágneses mezők gyógyító hatását használja fel. Az alacsony frekvenciájú mágneses mezők serkentik a vérkeringést, csökkentik a gyulladást és a fájdalmat valamint elősegítik a sejtek regenerációját. A krónikus mozgásszervi megbetegedések egyik leghatékonyabb kezelési módja. Az eredményes kezeléshez különböző mágnesterápiás eszközök használhatóak.
A mágnesterápia hatékonyan csökkenti az ízületi gyulladást és az ehhez kapcsolódó fájdalmat, mivel a mágneses mezők serkentik az anyagcserét és a vérkeringést az érintett területen.
Az izmok és ízületek fájdalmának csökkentése érdekében a mágnesterápia elősegíti az oxigén és tápanyagok jobb eloszlását, gyorsítva a regenerációt.
A mágnesterápia gyorsítja a gyógyulást azáltal, hogy fokozza a sejtek anyagcseréjét és csökkenti a gyulladást.
Speciális mágneses eszközöket vagy mágneses mezőt generáló készülékeket használunk a kezelendő területeken. A kezelés időtartama általában 15-30 perc. A legjobb eredmények érdekében a mágnesterápiát rendszeresen, gyakran heti több alkalommal alkalmazzuk.

A mágnes terápia számos előnnyel jár:
Nem invazív, így minimális a kockázata a mellékhatásoknak. Ezek a kezelések fájdalommentesek és a kutyák általában jól tolerálják őket. A sejtek regenerációjának serkentésével gyorsabb gyógyulást tesznek lehetővé.

Azonban, mint minden kezelési módszer esetében, itt is fontos, hogy szakképzett szakember végezze a kezeléseket és az állatorvos rendszeresen ellenőrizze a kutya állapotát. Bizonyos betegségek vagy állapotok esetén ezek a terápiák nem ajánlottak, ezért mindig konzultáljunk az állatorvossal a kezelés megkezdése előtt.

Keress fel minket!
Kedvenced meg fogja köszönni.

Időpont-egyeztetéshez az Ebcsont Masszázs Odúba kattints az "Időpontfoglalás" gombra.

Ha szükséges Fejér megyében házhoz is megyünk, de érdemes szem előtt tartani, hogy milyen körülmények között ideális a masszázs. Az ország többi részében terapeutáinkat keresd elsősorban.

0 +
Boldog Gazdi
0 +
Boldog kutyus
0 +
Terapeuta ország szerte

Ebcsont Masszázs Odú

Alternatív gyógymódokkal segítjük a kutyák mozgásszervi megbetegedéseit. Mindent megteszünk a mozgás teljes szabadsága érdekében.
Oldalak
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj időben képzéseinkről, szolgáltatásainkról.
Sikeresen Feliratkoztál! Valami hiba történt... Kérlek próbáld újra!

A kisállatokon, elsősorban kutyákon végzett rehabilitációs és megelőző jellegű masszázst ezzel az ötvözött masszázstechnikai szemlélettel Magyarországon kizárólag és egyedüliként az Ebcsont Masszázs Odú végzi és oktatja. Az Ebcsont Masszázs Odú és az Ebcsont Campus nevet, a tanfolyamok elnevezését, a www.ebcsontodu.hu és az ebcsont-campus.hu weblapon szereplő tartalmakat, a tanfolyamok szakmai tartalmát részben vagy egészben másolni, annak részét vagy egészét oktatási célra felhasználni, vagy egyéb céllal reprodukálni szigorúan tilos, jogi eljárást von maga után!
További részletek a Felhasználási feltételekben olvashatók!

Copyright © 2024 Ebcsont Masszázs Odú/ Schmidt Henry. Minden jog fenntartva.

Ez a tartalom nem másolható