dctloader
0%
Navigáció
Edit Template

Rehabilitáció

Flexiós mozgásgyakorlatok

A rehabilitáció egyik legfontosabb eleme a terápiás masszázs mellett.

A Mozgásterápia lényege, hogy az anatómiai és élettani, valamint a biomechanikai ismeretek  felhasználásával olyan mozgásanyagot állítsunk össze, amely megelőzésként vagy a rehabilitációban segít az állatnak a normál mozgás kialakításában, ill. visszaállításában.

Terápiás DogFlexio 3 in 1 - A mozgás szabadsága

Mi a DogFlexio?

A gyakorlatok lényege, hogy segítsük a testnek visszaállítani a normál mozgás állapotát, illetve a megfelelő testtartást. A mozgásterápia azon az elven alapszik, hogy a test saját rendszerét kényszerítjük olyan gyakorlatokra, mozgásokra melyek segítik a rosszul működő testrészek korrekcióját, önmaguk álltal. Bár számos esetben használhatunk különböző eszközöket, elsősorban mégis a test saját erejét és természetes mozgásait, használjuk fel az állapotok javításához. Mivel a kutyáknál nehéz, sőt szinte lehetetlen elmondani, hogy a feladatok közül mit, mikor, hogyan csináljanak, ezért legtöbbször ki kell kényszerítenünk bizonyos mozdulatokat a siker elérése érdekében!

Az ízületek átmozgatása, az izmok, szalagrendszerek erősítése, a koordináció és egyensúly javítása, azaz a normál tartás és mozgás visszaállítása a cél. Mindezek egy krónikus betegség esetén, egy sérülés, egy műtét utáni időszakban, de akár csak az előbbiek megelőzése érdekében is kiemelt fontossággal bírnak. Bármilyen okból kialakult mozgásszervi probléma esetén ajánlott a torna alkalmazása, mely során különböző eszközök segítségével stimuláló, aktív és passzív gyakorlatokkal újra tanítjuk az izmoknak a megfelelő működést. Fel tudjuk használni a gyakorlatokat továbbá a prevenció területén, vagy akár a sportban is, hisz ezek a gyakorlatok a természetes erősítést, kondicionálást, roborálást is segíthetik.

Gondoljunk csak az emberekre. Úgy, ahogyan a gyógytorna a mi életünkben is képes felgyorsítani a gyógyulás idejét, vagy megelőzni egy még kellemetlenebb állapot kialakulását, úgy négylábú barátaink számára is nagy segítség tud lenni.

Módszerünk azonban nemcsak a rehabilitációt és prevenciót leghatékonyabban támogató mozgásgyakorlatokat foglalja magába. Nagy hangsúlyt kap a testen belül mindent körbeölelő fascia is, mely a legújabb kutatások szerint minden mozgás alapját képezi. A fascia hálózatos rendszerének rugalmasságát, viszkózusságát és csúszási képességét különböző speciális gyakorlatok segítségéve tudjuk befolyásolni.

A modern kutatásokon alapuló módszereken kívül, nagy figyelmet fordítunk az alternatív technikákra is. Melyek közül a trigger terápiák kiemelt jelentőséggel bírnak a mozgás koordinációt támogató kezelések közül. A triggerpont masszázs terápia egy speciális eljárás mellyel a test különleges területeit a triggerpontokat tudjuk módszeresen kezelni.

Egy szakszerű mozgásterápia megtervezéséhez és végrehajtásához azonban a fentiek önmagukban nem elegendőek. Ismernünk kell a kutyának azt az állapotát, aminek a helyreállításán dolgozunk, ezért az általunk átadott tudást anatómiai, élettani és biomechanikai ismeretekre is alapozzuk.

Keress fel minket!
Kedvenced meg fogja köszönni.

Időpont-egyeztetéshez az Ebcsont Masszázs Odúba kattints az "Időpontfoglalás" gombra.

Ha szükséges Fejér megyében házhoz is megyünk, de érdemes szem előtt tartani, hogy milyen körülmények között ideális a masszázs. Az ország többi részében terapeutáinkat keresd elsősorban.

0 +
Boldog Gazdi
0 +
Boldog kutyus
0 +
Terapeuta ország szerte

Ebcsont Masszázs Odú

Alternatív gyógymódokkal segítjük a kutyák mozgásszervi megbetegedéseit. Mindent megteszünk a mozgás teljes szabadsága érdekében.
Oldalak
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj időben képzéseinkről, szolgáltatásainkról.
Sikeresen Feliratkoztál! Valami hiba történt... Kérlek próbáld újra!

A kisállatokon, elsősorban kutyákon végzett rehabilitációs és megelőző jellegű masszázst ezzel az ötvözött masszázstechnikai szemlélettel Magyarországon kizárólag és egyedüliként az Ebcsont Masszázs Odú végzi és oktatja. Az Ebcsont Masszázs Odú és az Ebcsont Campus nevet, a tanfolyamok elnevezését, a www.ebcsontodu.hu és az ebcsont-campus.hu weblapon szereplő tartalmakat, a tanfolyamok szakmai tartalmát részben vagy egészben másolni, annak részét vagy egészét oktatási célra felhasználni, vagy egyéb céllal reprodukálni szigorúan tilos, jogi eljárást von maga után!
További részletek a Felhasználási feltételekben olvashatók!

Copyright © 2024 Ebcsont Masszázs Odú/ Schmidt Henry. Minden jog fenntartva.

Ez a tartalom nem másolható