dctloader
0%
Navigáció
Edit Template

Rehabilitáció

Gyógynövény terápia / Gyógynövény párnás masszázs

A gyógynövényekkel történő kezelés az egyik legősibb módja a legkülönbfélébb egészségügyi problémák kezelésének.

Gyógynövények Alkalmazhatósága és Jelentősége a Kutyák Mozgás Szervrendszerére

A gyógynövények alkalmazása az emberiséggel egyidős, használatával elsősorban a test saját gyógyulási folyamatait támogatjuk. Mozgásszervi megbetegedések esetén is hatékony és természetes kiegészítője a Terápiás kutyamasszázsnak®, de támogatást nyújt emésztőrendszeri problémáktól, viselkedési zavaroktól kezdve az allergiás panaszokon, bőrbetegségeken át egészen a fájdalom és gyulladás csökkentéséig.


Nem véletlen tehát az sem, hogy a vadon élő állatok betegséget érezvén különböző növényeket kezdenek el fogyasztani. Tudják, hogy ezek adott esetben segítséget jelentenek számukra, így az sem kérdés, hogy a gyógynövények és a velük történő kezelések – más néven fitoterápia – megismerése és alkalmazása a hagyományos és alternatív gyógyítás egyik fontos állomása.


Persze nem vehetjük semmibe azt a tényt, hogy minden betegség egyedi, valamint minden kutya másként reagál a kezelésekre, illetve a gyógynövényekre egyaránt. A kezelések meghatározásához fontos egyben látnunk a fizikai testet, az érzelmi állapotokat, sőt még a mentális összetevőket is. És nem hagyhatók figyelmen kívül a környezeti tényezők sem. Mindebből következik tehát, hogy egyfajta holisztikus szemléletmód szükséges a gyógynövényes terápiák megfelelő alkalmazásához.

Alkalmazási Területek

A fitoterápiának nagyon sok területe ismert. Bár a kutyák kezelésénél mindegyik használható, az Ebcsont Masszázs Odúnál előnyben részesítjük a mozgásszervi panaszoknál leginkább alkalmazható elemeit. Ezek elsősorban a gyógynövényekkel, illetve kivonataikkal történő kezelések, ez lehet pakolás, tinktúra vagy borogatás formájában. Ennek egyik különleges alkalmazási területe a gyógynövényes párnákkal történő masszázs. Igénybe vehetünk még méhészeti termékeket is a kezelésben – „apiterápia” , de gombákat vagy aromaterápiát is. Másik kulcsfontosságú felhasználása a gyógynövényeknek a tápnövényként történő alkalmazása. Ezek kiegészítői lehetnek bármilyen mozgásszervi vagy egyéb egészségügyi kezelésnek, valamint a megelőzésben is fontos szerepet játszanak.

Érdekel? Kattints a képre!

Működési elvek

A módszer hatásmechanizmusa a fentiekből következően sokrétű és igen érdekes. Az elméleti alapok tekintetében meghatározásra kerülnek a gyógynövények biokémiai összetételei, azok hatóanyagai és az egészségre gyakorolt hatásai. A mozgásszervrendszert illetően pedig a gyógynövények segíthetnek az akut sérülések, krónikus betegségek, veleszületett rendellenességek és műtétek utáni rehabilitáció során. Ehhez különböző gyógynövénykeverékek kombinációit kell megfontolni a fájdalom enyhítésére, a gyulladás csökkentésére vagy a regeneráció elősegítésére.

A kezelésről

A kezeléseknél használhatjuk a gyógynövényeket vagy kivonataikat külsőleg alkalmazva a különböző állapottól függően, annak megfelelő formájában. Használhatjuk táplálék kiegészítőként belsőleg is, folyamatosan alkalmazva a gyógyító növényeket.

Gyógynövény Párnás Masszázs Kutyák Számára

A gyógynövény párnás masszázs egy különleges és hatékony módszer a kutyák mozgás szervrendszerének támogatására. Ez a technika a gyógynövények gyógyhatásait és a masszázs jótékony hatásait ötvözi, elősegítve az ízületek, izmok és szövetek gyógyulását és regenerációját.

Mi a Gyógynövény Párnás Masszázs?

A gyógynövény párnás masszázs során melegített, gyógynövényekkel töltött párnákat használunk a kutyák testének masszírozására. A meleg és a gyógynövények együttes hatása segít ellazítani az izmokat, serkenti a vérkeringést, és csökkenti a gyulladást és fájdalmat.

A Masszázs Hatásmechanizmusa

A melegítés hatására az izmok ellazulnak, ami javítja a vérkeringést és elősegíti a tápanyagok és oxigén szállítását az érintett területekre. Ez különösen fontos a feszült, merev izmok és ízületek esetében. A párnákban található gyógynövények a kezelt problémáktól függően különböző gyógyhatásokkal bírnak. A masszázs során alkalmazott nyomás és mozdulatok segítenek a mélyebb szövetek elérésében, ami fokozza a gyógyhatást és elősegíti a méreganyagok eltávolítását a szervezetből.
A gyógynövény párnás masszázs hatékonyan enyhíti az ízületi gyulladás okozta fájdalmat és merevséget, elősegítve az ízületek mozgékonyságát és komfortérzetét.
Az izmok ellazításával és a vérkeringés javításával a masszázs csökkenti az izomfeszültséget és görcsöket, amelyek gyakran előfordulhatnak aktív vagy idősebb kutyáknál.
A masszázs és a gyógynövények együttes alkalmazása gyorsítja a gyógyulási folyamatot sérülések vagy műtétek után, elősegítve az izmok és szövetek regenerációját.

Kezelés Időtartama

A masszázs időtartama általában 15-30 perc, a kutya állapotától és a kezelendő területtől függően. A kezelés végén a kutyát pihenni hagyjuk, hogy a gyógynövények gyógyhatásai teljes mértékben kifejthessék hatásukat.

A gyógynövényes kezelések előnyei, kockázatai

Vannak olyan gyógynövények, melyek a kutyák számára mérgező hatásúak, illetve a különböző növények hatóanyagai kiolthatják egymást, így a keverék nem hatékony az alkalmazás során. Ezért elengedhetetlen szakértő terapeuta felkeresése a kezelés kidolgozásához. A gyógynövényekkel történő kezelés lassabban hozza a várt eredményeket, erre fel kell készülni, másrészt nem mindig elég csak a gyögynövényes kezelés egy-egy probléma esetén. Elmondható azonban, hogy a fitoterápia alkalmazása a legtermészetesebb módja a kibillent testi, lelki harmónia helyreállításának, mely a betegség állapotának leggyakoribb oka. A gyógynövények alkalmazása akár a betegségek gyógyítása, akár a megelőzése kapcsán ,a legjobb megoldás a természetes életmód, illetve a természetes táplálkozás kialakításához. Mindezek létrehozzák a szervezet belső rendjét is, amelyek egészséges állapothoz vezetnek minden élőlényben, így a kutyákban is.
A gyógynövény párnás masszázs hatékony és természetes módszer a kutyák mozgás szervrendszerének támogatására. A meleg és a gyógynövények együttes hatása segít ellazítani az izmokat, serkenti a vérkeringést és csökkenti a fájdalmat és gyulladást. Ezen előnyök révén a gyógynövény párnás masszázs hozzájárulhat a kutyák általános jólétéhez és mozgékonyságához, különösen akkor, ha szakszerűen és rendszeresen alkalmazzák.

Keress fel minket!
Kedvenced meg fogja köszönni.

Időpont-egyeztetéshez az Ebcsont Masszázs Odúba kattints az "Időpontfoglalás" gombra.

Ha szükséges Fejér megyében házhoz is megyünk, de érdemes szem előtt tartani, hogy milyen körülmények között ideális a masszázs. Az ország többi részében terapeutáinkat keresd elsősorban.

0 +
Boldog Gazdi
0 +
Boldog kutyus
0 +
Terapeuta ország szerte

Ebcsont Masszázs Odú

Alternatív gyógymódokkal segítjük a kutyák mozgásszervi megbetegedéseit. Mindent megteszünk a mozgás teljes szabadsága érdekében.
Oldalak
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj időben képzéseinkről, szolgáltatásainkról.
Sikeresen Feliratkoztál! Valami hiba történt... Kérlek próbáld újra!

A kisállatokon, elsősorban kutyákon végzett rehabilitációs és megelőző jellegű masszázst ezzel az ötvözött masszázstechnikai szemlélettel Magyarországon kizárólag és egyedüliként az Ebcsont Masszázs Odú végzi és oktatja. Az Ebcsont Masszázs Odú és az Ebcsont Campus nevet, a tanfolyamok elnevezését, a www.ebcsontodu.hu és az ebcsont-campus.hu weblapon szereplő tartalmakat, a tanfolyamok szakmai tartalmát részben vagy egészben másolni, annak részét vagy egészét oktatási célra felhasználni, vagy egyéb céllal reprodukálni szigorúan tilos, jogi eljárást von maga után!
További részletek a Felhasználási feltételekben olvashatók!

Copyright © 2024 Ebcsont Masszázs Odú/ Schmidt Henry. Minden jog fenntartva.

Ez a tartalom nem másolható