Barion Pixel

Terápiás Kutyamasszőr képzés

Terápiás Kutyamasszőr képzés

Terápiás Kutyamasszázs

A Terápiás kutyamasszőr képzés célja olyan tudásanyag elsajátítása mind elméletben, mind pedig gyakorlatban, melynek segítségével bármilyen fajta kutyán teljes testet átfogó masszást tud végrehajtani a képzett Terápiás kutyamasszőr.
Megtanulhat minden olyan masszázs alapfogást, speciális technikát, alkalmazható módszereket, melyek elsősorban sérült, idős, illetve fizikai problémákkal küzdő kutyák rehabilitációjában való segédkezését szolgálják állatorvosi felügyelet mellett. Bármikor alkalmazható a terápia a kutyák testi-lelki harmóniájának helyreállítására és sport, vagy „Wellness” célokra is. Kutyaelsősegélyt is tanulunk, így képzett lesz a kutyáknak nyújtható elsősegély fogásokból is.
Az Ebcsont Masszázs Odú által kidolgozott Terápiás kutyamasszázs a fizioterápiának a mechanoterápia része, azaz masszázs-kezelés és trakciós kezelés. Az Ebcsont Masszázs Odú Terápiás kutyamasszőr képzésén megszerezhető kompetenciák megfelelnek a Magyar Állatorvosi Kamara által 2016. február 3-án kiadott szakmai állásfoglalásnak!
Erről részletesen a Szakmai állásfoglalás menüpontban olvashat.
A Terápiás kutyamasszázs az állat-fizioterápiás módszerek mechanoterápiás (5/c és 5/d) csoportjába tartozik. Végzett hallgatónk nyaranta továbbképzéseken, workshopokon, gyakorló napokon vehetnek részt. Továbbképzéseink alkalmával a hidroterápia kivételével a teljes kutya-fizioterápia módszerei megtanulhatók.
Végzett, praktizáló Terápiás kutyamasszőreink felkerülnek weboldalunkon a Terápiás kutyamasszőrök adatbázisába.

Az Ebcsont Masszázs Odú Magyarország első és egyetlen nemzetközi minősítéssel iaamb_nobackrendelkező kisállat fizioterápiás oktató intézménye. 

Az Ebcsont Masszázs Odú az “International Association of Animal Massage & Bodywork/Association of Canine Water Therapy (IAAMB/ACWT)” minősített oktató és továbbképző intézménye. (További információk a Minősítések menüpontban olvashatók.)

 

Kinek ajánlott a Terápiás kutyamasszőr képzés?

• Ajánlott mindazoknak, akik elhivatottságot éreznek a masszázs és az állatok iránt.
• Kiemelten ajánlott azoknak, akik állatorvos mellett dolgoznak és részt szeretnének venni bizonyos betegségek utáni rehabilitációban.
• Olyan gazdiknak, akik kutyás sportot űznek és részletesebb, átfogóbb tudásra vágynak, mint amit a gazdis tanfolyam nyújt.
• Kiállítóknak, tenyésztőknek, panziót üzemeltetőknek, rendszeresen több kutyával foglalkozóknak, kutyakozmetikusoknak kiegészítő szakmának.
• Vagy csak egyszerűen azoknak, akik szeretik kényeztetni a kutyájukat és mindezt szakszerű tudással szeretnék tenni.

A Terápiás kutyamasszőr tanfolyamon való részvétel feltétele az érettségi bizonyítvány vagy szakirányú végzettség (masszőr, kutyakozmetikus, állatorvosi asszisztens), valamint egészségügyi alkalmasság (erről igazolást nem kérünk!). Egyéb előzetes végzettség nem szükséges.
A vizsga feltétele a tanfolyam részvételi díjának 100%-os kiegyenlítése és a tanfolyamon való részvétel.

A tanfolyam felépítése

Fontos! A képzés elkezdődik online formában.
Annak érdekében, hogy csökkentsük a járványügyi kockázatot az elméleti anyagokat, ami az első két hétvégét jelenti, online formában tartjuk meg mi is. Bízunk benne, hogy a harmadik hétvégén, ami április 24-én kezdődik már enyhül a járvány és személyesen tudjuk folytatni.

A tanfolyam időtartama 72 óra, kéthetente péntek-szombat-vasárnap, pénteken 4 óra, szombat-vasárnap napi 6 óra (összesen 5 hétvége). A pontos időpontokat az alábbi táblázat tartalmazza:
(A képzés 2020 március 27-én indul és 2020 május 31-ig tart.)

Terápiás kutyamasszőr képzés
2020 március 27. 14-18 óráig
2020 március 28-29. 10-16 óráig.
2020 április 17. 14-18 óráig
2020 április 18-19. 10-16 óráig.
2020 április 24. 14-18 óráig
2020 április 25-26. 10-16 óráig.
2020 május 8. 14-18 óráig
2020 május 9-10. 10-16 óráig.
2020 május 30-31. 10-16 óráig.

Az oktatások Budapesten, a 1194 Budapest, Hofherr Albert u. 42. szám alatt (MEOE székház) kerülnek megrendezésre. (A helyszínváltoztatás jogát fenntartjuk.)
Az elméleti és gyakorlati foglalkozások váltott ütemben zajlanak.
• A hallgatók részletesen betekintést kapnak a kutya anatómiájába és biológiai működésébe.
• Megismerkednek azon ortopédiai, traumatológiai és neurológiai betegségekkel, amelyeknél hatásosan alkalmazhatók a gyógyulási folyamat lerövidítésében és minőségének javításában a Terápiás kutyamasszázs által alkalmazott módszerek.
• Megismerkednek azokkal a speciális betegségekkel, amelyeket a masszázzsal orvosolni lehet, vagyis ahol hatékonyan alkalmazható a prevencióban. Ezek ismeretében képessé válik a terapeuta egészségügyi tanácsokat adni, betegségek kezelésében részt venni a kutyagyógyászatban.
• Megismerkednek a masszázsok gyakorlatával, illetve elméleti hátterével.
• Képes lesz a javallatokat és ellenjavallatokat felismerni, helyesen mérlegelni és megfelelően eljárni a problémás eseteknél.
• Megtanulja az etológia helyes alkalmazását a kutyamasszázsban.
• Intenzív kutyaelsősegély tanfolyam is része a képzésnek, mely elméleti és gyakorlati részeket is tartalmaz. Erről külön oklevelet adunk. Szó lesz a kötözésekről, mesterséges lélegeztetésről, újraélesztésről és arról is, mi a teendő fuldoklás, mérgezés esetén.
• Továbbá a szükséges vállalkozási ismeretek és munkavédelmi ismeretek elsajátítására is sor kerül.

A tanfolyam részvételi díja és fizetési feltételek

A Terápiás Kutyamasszőr tanfolyam részvételi díja 150.000,- Ft
Az összeg tartalmazza az oktatás díját, a jegyzetek árát, az elsősegély tanfolyamon használt eszközök díját, a vizsgadíjat és a Magyar Állatorvosi Kamara álláspontjának megfelelő végzettséget adó Tanúsítvány díját. Egyéb költség nincs.
Részletfizetés igényelhető, mely két részletben történhet. Az első részlet beiratkozáskor (50.000,- Ft regisztrációs díj, ami foglaló a tanfolyami részvételre), a második részlet a képzés első napján (100.000,- Ft 2020. március 27-én) készpénzben kiegyenlítendő. Csak az a jelentkező vehet részt a képzésen és a vizsgán, aki a részletfizetési kötelezettségének eleget téve, a képzés első napjáig a részvételi díjat törlesztette!
A befizetés történhet személyesen vagy átutalással.
Jelentkezésed a regisztrációs díj (első részlet – foglaló) befizetése után tudjuk rögzíteni. A részvételi létszám korlátozott, ezért kérjük, időben jelentkezz.

Jelentkezés és további információ: [email protected]

A Terápiás kutyamasszőr képzés oktatói szakmájukban neves, elismert szakemberek:
dr. Németh Vendel József – állatorvos, Patadoki
Schmidt Henry – gyógymasszőr, reflexológus, kutya-fizioterapeuta, kutya-gyógytornász, a Terápiás kutyamasszázs megalkotója
Fehér Judit – Terápiás kutyamasszőr, közgazdász
Kis Anna – a kutyaelsősegély létrehozója

dr. Mikó Magdolna PhD

Az elméleti tananyag összeállítója, a Compendium Anatomica Physiotherapeutica írója
dr. Czeibert Kálmán – állatorvos, SZIE Állatorvos-tudományi Kar, Anatómia tanszék, ELTE

A tanfolyamhoz szükséges: jegyzetfüzet, színes ceruza vagy toll, kényelmes, kutyázós ruházat, saját kutya (nem feltétel, de jobb, ha tudod hozni), a kutya kedvenc játéka, pokróca.

Verified by MonsterInsights