dctloader
0%
Navigáció
Edit Template

Terápiás Kutyamasszázs®

Sokan nekem szegezték már a kérdést: Mi az a kutyamasszázs?

A Terápiás Kutyamasszázs®-ról

Jól tudom, hogy mindannyian szoktuk simogatni, dögönyözni kedvencünket természetesen, de a kutyák masszírozása közel sem azonos ezzel. Annál jóval többet jelent. Különösen egy szakszerűen elvégzett terápiás masszázskezelés. Tapasztalatok szerint a kutya is másként értelmezi a gazditól kapott érintést, mint a terapeutától. Az általunk alkalmazott Terápiás Kutyamasszázs® elsősorban rehabilitációs jelleggel működik, tehát segít az olyan kutyákon, akik valamilyen okból kifolyólag pl. baleset, műtét, traumás, vagy idegi sérülés miatt rehabilitációra szorulnak, illetve olyan genetikai betegségekkel küzdenek, mint például a dysplasia. De alkalmas az időskori ízületi problémák kezelésére is, valamint a különböző sporttevékenységeknek is nagyon szuper kiegészítője lehet akár lazításról, regenerálásról vagy apróbb sérülések kezeléséről legyen szó.

De a masszázs ennél is több!

A masszázs, mint gyógyító tevékenység az emberiséggel egyidős és minden kultúrában megtaláljuk nyomait. Az emberek kezelése mellett meghatározó volt az állatok orvoslásában is a masszázs és egyéb alternatív gyógyászati módszerek használata. Jellemzően azokat az állatokat próbálták ilyen módon karban tartani, amelyek hasznosak voltak az ember számára, mint például a kutya is. Számos írott anyagot találunk, melyek a kutyák alap anatómiai leírásával, energetikai rendszerével, akupresszúrás pontjainak specifikációjával, illetve ezek kezelésével foglalkoznak. Ilyen ismertetők vannak a Sárga császár híres orvosi könyvében, de a thaiföldi kőtáblákon, valamint India ayurvédikus irodalmában is fellelhetők hasonló írások. Az akadémikus állatorvoslás is egyre nagyobb teret szentel a különböző alternatív kezelési módszereknek, mint a masszázsok, hydro - és mozgásterápiák, kyropraktika, akupunktúra, továbbá egyéb eszközök, mint például a kinezio tape használatának. Amerikában, Ausztráliában különösen élen járnak ezeknek a módszereknek az alkalmazásában.

A kutyamasszázs céljában és technikájában a humán masszázzsal analóg, mert általában a szervezet felépítése, így a betegségek és ezek megelőzésének lehetősége is megegyezik az emberekével. A Terápiás Kutyamasszázs® -ban a mechanoterápia részeként két olyan masszázsfajta elegyét alkalmazzuk, ami nagyon hatékonyan és egyszerűen alkalmazható az állatok esetében. Az egyik a hagyományos orvosi vagy svéd masszázs, a másik a Thai masszázs bizonyos elemei. Ezeken kívül más masszázsok fogásait is alkalmazzuk, ha a kutya befogadó rá és hasznát látjuk. Használunk még reflexológiát és csontkovács módszereket is, ill. a masszázs mellett olyan alternatív kezeléseket, mely alkalmazható kutyákon és segíti a gyógyulást. Ilyen a hidroterápia, a kinezio tape az akupunktúrás kezelések és még sok más egyéb.

A kutyák, de valójában minden állat kezelésénél fontos szerepet kap a holisztikus látásmód. Mivel a kutyusokkal bonyolultabb a kommunikáció, mint az emberekkel, ezért sokszor csak arra tudunk hagyatkozni, amit látunk, tapasztalunk. Ezért elengedhetetlen, hogy minél szélesebb látókört alkalmazzunk a kezelések során. Ez a holisztika sajátossága is, ezért nagyon jól kiegészíti a rehabilitációs tevékenységeket. A terápiák során törekszünk az egészség visszaállítására, mely során azokat az egyensúlytalan energiaállapotokat harmonizáljuk, amik a betegség állapotát okozták. A holisztikus látásmód szerint az élőlények jólléte a rezgéseik harmóniájától függ. Amennyiben ez a harmónia megbomlik, a rendszer eltolódik a nem egészséges állapot irányába. Ezt az egyensúlytalanságot tudjuk a különböző alternatív módszerekkel helyreállítani. Ez a látásmód megjelenhet a diagnosztikában is, ami nagyon fontos része a kezelésnek. Persze mindezt mindig szakember állatorvos segítségével. Nagyon jól kombinálhatók a módszerek az akadémikus orvoslással is, így bármilyen szakorvosi vélemény alapján összeállítható a megfelelő rehabilitációs kezelés.

Terápiás kutyamasszázs® során az állatban elsősorban a fájdalomcsillapító, lazító hatás kelt jóleső érzést. Minden struktúra ellazul, a test öngyógyító ereje akadálytalanul érvényesülhet. A Terápiás Kutyamasszázs® másik fontos feladata, hogy az érintés által segít mélyebb és gazdagabb kapcsolatot kialakítani ember és kutya között. Ennek következtében kutyánk sokkal kezelhetőbb, kiszámíthatóbb lesz. Így a rendszeres masszázs következtében sokkal közelebb kerülünk ahhoz az állapothoz, hogy a kutya valóban az ember legjobb barátja legyen…

Mikor, kinek ajánlott a terápiás kutyamasszázs, … és mikor ne keress minket

Először is soha ne felejtsük el azt, hogy a masszázsterápia nem csodaszer és megfelelő kontroll nélkül ne kezdjük el önállóan kezelni beteg kutyánkat. Ha gyógyulás elősegítésére szeretnénk használni a masszázst, előtte egyeztessünk állatorvossal és mindenképpen forduljunk szakemberhez!

Ha lakásban tartjuk kedvencünket, és nem tud annyit mozogni, amennyit akar, kiegészítés gyanánt bizony hasznos lehet a masszázs. De nem megfelelő táplálásnál vagy elhízás esetén is jótékony hatású lehet. Emésztési zavarok, keringési rendellenességek, tunyaság, depresszió is nagyon jól kezelhetőek masszázsterápiával.

 

Sok esetben elkerülhetetlen egy életen át megúszni valamilyen traumás sérülést és bizony ilyen esetekben is segíthet a masszázs a rehabilitáció terén.

 

Az időskor olyan életszakasz, melynek velejárói a különböző mozgásszervi problémák. Ebben az időszakban is nagyon fontos lehet egy rendszeres masszázskezelés, mert ezzel ki tudjuk váltani a reumatikus és egyéb időskori panaszokkal járó szenvedéssel teli időszakot. Fontos az időben elkezdett és rendszeresen alkalmazott masszázs kezelés, amellyel ki lehet küszöbölni azt a kényelmetlen időszakot, ami az időskort sok esetben jellemzi. Tapasztalatom szerint 8-9 éves kortól minden kutyusnak rendszeresen kellene masszázsra járnia és ezzel minőségi, élhetőbb életet biztosítani az utolsó években számukra.

 

Elengedhetetlen a masszázsterápia valamennyi genetikai okból erdő mozgásszervi megbetegedésnél (dysplasia, Cec, Spondylosis, izomsorvadás, mozgászavarok stb…), De sportsérüléseknél és öregkori mozgásszervi megbetegedéseknél is.

Különböző speciális kezelések, mint pl. szegmentmasszázs vagy reflexológiai kezelés (akupresszúra alkalmazása) hatásos a különböző szervrendszerek megbetegedéseinél. Ilyenek a keringési, kiválasztási, emésztési szervrendszerek. Itt a különböző szervek normális működésének a helyreállítása végezhető masszázzsal.

 

Előnyös a Terápiás kutyamasszázs® továbbá pszichés esetekben is, pl. ha az állat nagyon nyugtalan vagy agresszív típus, beilleszkedési problémákkal küzd vagy épp az ellenkezője, érdektelen, nem eszik, nem játszik. 

 

Az általános élettani problémáknál is segítséget nyújthat a szakértő kezelés. Ilyenek az ellést követő ciklus, a baleseteket követő lábadozó, rehabilitációs periódus, fogzás időtartama, illetve az öregkor időszaka.

 

De javasolt a masszázs extrém esetekben is: egy szűk ketrecben töltött hosszabb utazást követően, vagy kiállításokra, versenyekre készülve nyugtató, kondicionáló jelleggel. (Külföldön a nevesebb kenneleknek külön masszőr stábja van!)

 

Ezek talán a legalapvetőbb esetek, amikor masszázst alkalmazhatunk, de nem mindig lehet igénybe venni a szolgáltatásokat.

Mikor ne gondolkodjunk Terápiás kutyamasszázs®-on?

Ha nem hiszünk benne és nevetségesnek tartjuk, akkor semmiképp ne vigyük kutyánkat masszázsra.

 

A daganatos megbetegedések, egyéb vírusos betegségek, lázas állapot, friss műtétek, nyílt-, traumás sérülések, vérzékenység, vagy vemhesség esetén ellenjavalt lehet a masszázs. De ne adjuk fel! Ilyen esetekben kérjük ki szakember véleményét. Sok esetben áthidalhatóak ezek a problémák.

 

Soha ne felejtsük el, hogy a masszázsterápia nem csodaszer és megfelelő kontroll nélkül ne kezdjük el önállóan kezelni beteg kutyánkat. Ha gyógyulás elősegítésére szeretnénk használni a masszázst, előtte egyeztessünk állatorvossal és mindenképpen forduljunk szakemberhez! Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy kutyánk alkalmas a masszázsra vagy éppen teljesen egészséges-e, akkor kérjük ki Terápiás kutyamasszőr vagy orvos véleményét masszázs előtt!

Összefoglalva:

Keress fel minket!
Kedvenced meg fogja köszönni.

Időpont-egyeztetéshez az Ebcsont Masszázs Odúba kattints az "Időpontfoglalás" gombra.

Ha szükséges Fejér megyében házhoz is megyünk, de érdemes szem előtt tartani, hogy milyen körülmények között ideális a masszázs. Az ország többi részében terapeutáinkat keresd elsősorban.

0 +
Boldog Gazdi
0 +
Boldog kutyus
0 +
Terapeuta ország szerte

Ebcsont Masszázs Odú

Alternatív gyógymódokkal segítjük a kutyák mozgásszervi megbetegedéseit. Mindent megteszünk a mozgás teljes szabadsága érdekében.
Oldalak
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj időben képzéseinkről, szolgáltatásainkról.
Sikeresen Feliratkoztál! Valami hiba történt... Kérlek próbáld újra!

A kisállatokon, elsősorban kutyákon végzett rehabilitációs és megelőző jellegű masszázst ezzel az ötvözött masszázstechnikai szemlélettel Magyarországon kizárólag és egyedüliként az Ebcsont Masszázs Odú végzi és oktatja. Az Ebcsont Masszázs Odú és az Ebcsont Campus nevet, a tanfolyamok elnevezését, a www.ebcsontodu.hu és az ebcsont-campus.hu weblapon szereplő tartalmakat, a tanfolyamok szakmai tartalmát részben vagy egészben másolni, annak részét vagy egészét oktatási célra felhasználni, vagy egyéb céllal reprodukálni szigorúan tilos, jogi eljárást von maga után!
További részletek a Felhasználási feltételekben olvashatók!

Copyright © 2024 Ebcsont Masszázs Odú/ Schmidt Henry. Minden jog fenntartva.

Ez a tartalom nem másolható