dctloader
0%
Navigáció
Edit Template

Rehabilitáció

Terápiás DogTaping®

A ma már széles körben alkalmazott tapasz annak ellenére, hogy “csak” egy vékony, rugalmas pamutszalag akril ragasztóval ellátva, a mozgásszervi problémák kezelésének igen hatékony eszköze.

Kinezio tape alkalmazása kutyákon

A kinesiology-tape a mozgásszervi problémák kezelésének egyik leghatékonyabb kiegészítő eszköze. Alkalmazható többek közt sportsérülések, ficamok, húzódások, túlfeszült, görcsös izmok, korlátozott ízületi mozgások, derék-, hát-, nyak- és fejfájások, gyulladásos tünetek kezelésére, gerincferdülés és egyéb tartásjavításra, valamint a mozgásszervi műtéteket követő rehabilitáció során. Különleges tapasz a cross tape, aminek akkupunktúrás pontra történő felhelyezésével a bőrben okozott vérbőség és folyamatos stimuláció által az akkupunktúrás pontban kifejtett hatás elnyújtható. Ez különösen a tartós, krónikus fájdalmak esetén lehet hatékony alternatív megoldás

Hatásmechanizmusa, hogy a bőr és a bőr alatti szöveteket fellazítja, ezáltal

Gyors elterjedése nem véletlen. Kutyák esetében is igen sokrétű a felhasználása; húzódások, ficamok, görcsös izmok javítása mellett, fejfájás és gyulladásos tünetek is kezelhetők vele – nem beszélve, hogy a mozgásszervi műtéteket követő rehabilitáció során is jelentős támogatást nyújt.

DogTaping®

Egy speciálisan a kutyák számára készült kineziológiai tapasz

Rendelnél?

[email protected]

Hogyan működik?

A DogTaping® felhelyezésével a felületes fasciát emeljük ki, a bőr alatti szövetekre hatást gyakorolunk, ami által felgyorsítjuk a nyirokkeringést, csökkenthetjük a fájdalmat, stabilizáljuk az ízületeket, növeljük a mozgásterjedelmet.  A DogTaping® lehetővé teszi az ízületek és az izmok támogatását, ugyanakkor a szalag rugalmassága miatt azokat nem korlátozza semmilyen jellegű mozgásban.

Mikor alkalmazzuk?

A tapasz mozgásszervi problémák kiegészítő terápiájaként alkalmazható, elsősorban a rövidebb távú fájdalomcsillapításban és a mozgástartomány-növelésében célszerű.

Számos alkalmazási lehetőség rejlik benne, kiegészítő kezelésként használhatjuk izomlazításra vagy aktiválásra, ödéma, duzzanat csökkentésére, fájdalomcsillapításra, korrekcióra, beszűkült mozgástartomány növelésére. Hogy milyen gyorsan hat, az attól függ, hogy melyik ragasztási technikát alkalmazzuk. A lazítás és fájdalomcsökkentés felhelyezés után szinte azonnal érezhető, míg egy ödéma visszahúzódása pedig pár óra alatt már érzékelhető, látható.

A megfelelő hatás elérése érdekében elengedhetetlen a tapasz szakszerű felhelyezése. A ragasztási technika kiválasztását a terapeuta dönti el, amelyet szakszerű vizsgálat előz meg. A kineziológiai tapasz színének is funkciója van.

Tartósságát tekintve 1-5 napig marad fenn a kutya szőrén, ezért bár önmagában is hasznos, legnagyobb segítséget kiegészítő eszközként ad; elnyújtja például a masszázs izmokra kifejtett lazító vagy tonizáló hatását.

Bár ma már az interneten elterjedt videók alapján sokan használnak kinezio tape-et kutyákon, fontos tudni, hogy a nem megfelelően felrakott kinezio tape esetenként többet árt, mint használ.

Keress fel minket!
Kedvenced meg fogja köszönni.

Időpont-egyeztetéshez az Ebcsont Masszázs Odúba kattints az "Időpontfoglalás" gombra.

Ha szükséges Fejér megyében házhoz is megyünk, de érdemes szem előtt tartani, hogy milyen körülmények között ideális a masszázs. Az ország többi részében terapeutáinkat keresd elsősorban.

0 +
Boldog Gazdi
0 +
Boldog kutyus
0 +
Terapeuta ország szerte

Ebcsont Masszázs Odú

Alternatív gyógymódokkal segítjük a kutyák mozgásszervi megbetegedéseit. Mindent megteszünk a mozgás teljes szabadsága érdekében.
Oldalak
Hírlevél
Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj időben képzéseinkről, szolgáltatásainkról.
Sikeresen Feliratkoztál! Valami hiba történt... Kérlek próbáld újra!

A kisállatokon, elsősorban kutyákon végzett rehabilitációs és megelőző jellegű masszázst ezzel az ötvözött masszázstechnikai szemlélettel Magyarországon kizárólag és egyedüliként az Ebcsont Masszázs Odú végzi és oktatja. Az Ebcsont Masszázs Odú és az Ebcsont Campus nevet, a tanfolyamok elnevezését, a www.ebcsontodu.hu és az ebcsont-campus.hu weblapon szereplő tartalmakat, a tanfolyamok szakmai tartalmát részben vagy egészben másolni, annak részét vagy egészét oktatási célra felhasználni, vagy egyéb céllal reprodukálni szigorúan tilos, jogi eljárást von maga után!
További részletek a Felhasználási feltételekben olvashatók!

Copyright © 2024 Ebcsont Masszázs Odú/ Schmidt Henry. Minden jog fenntartva.

Ez a tartalom nem másolható