Barion Pixel

DogTaping® képzés

Mi a Kinezio Tape?

A módszer célja, hogy megkönnyítse a test természetes gyógyulási folyamatait, és lehetővé tegye az izmok és ízületek támogatását anélkül, hogy korlátozná azokat a mozgásban. Napjainkban sikeresen használják különböző ortopédiai, neuromuscularis és neurológiai kórképekben is.
Dr. Kenzo Kase, jól ismert japán orvos, kineziológus és manuálterapeuta által kifejlesztett szalag textúrája és rugalmassága nagyon hasonlít az ember és/vagy állati bőrhöz, valamint nem korlátozza azt a mozgásban, sportolás során, ellentétben a merev sport tape-el, illetve brace-ekkel.
Az új találmányt Kinesio Tex Tape-nek (humán gyógyászatban használatos) és Kinesio Equine-nek (állatgyógyászatban használatos) nevezték el, kineziológiai háttéren alapuló egyedülálló tulajdonságai miatt.

DogTaping® képzés

Kinesiology tape technika alkalmazása kutyákon    

Az Ebcsont Masszázs Odú által kínált DogTaping® képzésen nagy hangsúlyt fektetünk a problémamegoldó gondolkodásra.
Fontos célkitűzésünk, hogy a képzésen résztvevők megtanulják a kinesio tape technikát önállóan, az adott betegre vagy betegségre rávetítve, az ok-okozati összefüggések feltárása után a lehető legnagyobb eredményességgel alkalmazni.

Célunk az ésszerűség megtartása, szigorú szakmai irányelvekhez való ragaszkodás a tapingben is!

A DogTaping® technikát tanuló és azt alkalmazó szakemberek (Terápiás kutyamasszőrök, fizioterapeuták, állatorvosok, állatorvosi asszisztensek) egységes koncepciója, illetve a páciensek gazdáinak egységes tájékoztatása a hatékony kinesiotaping alkalmazás érdekében számunkra rendkívül fontos. Ennek érdekében egységes, saját mozgásrehabilitációs szemléletünkhöz hűen ésszerű, szakmailag megalapozott és a gyakorlatban rendkívüli hatékonysággal működő taping koncepciónkat minden szempontból stabil alapokra építve fejlesztettük, tettük egyedivé a Dr. Kenzo Kase által megteremtett alapokra építve.

Nagy hangsúlyt fektetünk az elméleti és gyakorlati alapokra oktatásaink során és ezt tartjuk szem előtt a DogTaping® képzésünkön is.
A DogTaping® képzésünkre jelentkezéssel lehetőség nyílik a taping alaptechnikák, a masszázstechnikák hatásainak elnyújtását segítve és a masszázs hatását fokozó, ahhoz szükséges alapvető ragasztási lehetőségek elsajátítására. Továbbá a fascia letapadások, a hegkezelés és a Cross tape alkalmazásának, valamint a nyiroktape alapjainak (részletes ragasztási technikák gyakorlása nélküli) elsajátítására, illetve néhány gyakori diagnózis ragasztási lehetőségének megtanulására.

Bár ma már az interneten elterjedt videók alapján sokan használnak kinezio tape-et kutyákon, fontos tudni, hogy a nem megfelelően felrakott kinezio tape esetenként többet árt, mint használ. 

A DogTaping® képzés kizárólag az Ebcsont Masszázs Odú képzése.

Az Ebcsont Masszázs Odú Magyarország első és egyetlen nemzetközi minősítéssel iaamb_nobackrendelkező kisállat fizioterápiás oktató intézménye. 

Az Ebcsont Masszázs Odú az “International Association of Animal Massage & Bodywork/Association of Canine Water Therapy (IAAMB/ACWT)” minősített oktató és továbbképző intézménye. (További információk a Minősítések menüpontban olvashatók.)

 

Kinek ajánlott a DogTaping® képzés?

• Ajánlott mindazon állatorvosoknak, akik elhivatottságot éreznek egy hatékony kezelési módszer alkalmazásához.
• Kiemelten ajánlott azoknak, akik állatorvos mellett dolgoznak és részt szeretnének venni bizonyos betegségek utáni rehabilitációban. Ők elsősorban a kellő anatómiai ismerettel rendelkező állatorvosi asszisztensek.
Kisállat fizioterapeutáknak, akik munkájukban hatékonyan tudják alkalmazni ezt a módszert is.
Terápiás kutyamasszőröknek, akik oktatási anyagára ráépülve, azt kiegészítve került kidolgozásra a DogTaping® képzés oktatási anyaga, melyet szakmailag megalapozott és a gyakorlatban rendkívüli hatékonysággal működő ötvözött masszázstechnikai és mozgásrehabilitációs szemlélettel tettünk egyedivé.
• Olyan kutyakozmetikusnak, aki kellő anatómiai ismerettel rendelkezik.

A DogTaping® tanfolyamon való részvétel feltétele a fenti végzettségek egyike (állatorvos, állatorvosi asszisztens, fizioterapeuta, Terápiás Kutyamasszőr, kutyakozmetikus), ill. erős kutya anatómiai ismeret, melyet a tanfolyam megkezdése előtt felmérünk (kivéve állatorvosok és a Terápiás kutyamasszőrök).

A tanfolyam felépítése

A tanfolyam időtartama 2 nap
A képzés időpontja:
– csoportos képzés 2023 augusztus 25-26.
– Az egyéni (vagy kiscsoportos) képzés folyamatos, erről kérlek e-mailben érdeklődj.
A képzés helyszíne: Gárdony, Surfcamping

Az elméleti és gyakorlati foglalkozások váltott ütemben zajlanak.
• A kinesio tape története
• A DogTaping® és a Cross tape ismertetése, indikációk, kontraindikációk
• Tapek ragasztási formái és lehetőségei
• Kinetikus lánc ragasztási módszerei a test területén az elváltozások függvényében – érintett izmok ragasztása az egész törzs területén (gyakorlat egymáson és kutyán)
• Hegkezelés (gyakorlat egymáson és kutyán)
• Nyirok tape alapjainak rövid ismertetése: nyirokrendszer, nyirokáramlási-,és ragasztási irányok, technikák (gyakorlat egymáson és kutyán)
• Állatorvosi diagnózisok szerinti individuális ragasztások néhány kórkép esetében. Pl.: csípőízületi dysplazia, térdízület keresztszalag ragasztása, gerinc sagittális síkú görbületi eltéréseinek ragasztási lehetőségei, triggerpont, tenderpont, perifériás idegek ragasztási lehetőségei (gyakorlat egymáson és kutyán)
• Masszázs hatását elnyújtó, a hatást fenntartó taping technika alkalmazása
• Preventív ragasztások
• A hallgatók által hozott esetek átbeszélése

A tanfolyam részvételi díja és fizetési feltételek

A DogTaping képzés részvételi díja 65.000,- Ft.
Az összeg tartalmazza az oktatás díját, a jegyzetek árát, a használt eszközök díját és a Tanúsítvány díját. Egyéb költség nincs.
A befizetés történhet személyesen vagy átutalással.
Jelentkezésed a tanfolyami díj befizetése után tudjuk rögzíteni. A részvételi létszám korlátozott, ezért kérjük, időben jelentkezz.

Jelentkezés és további információ: [email protected]

A DogTaping® képzés oktatója:
Schmidt Henry – természetgyógyász, alternatív mozgás-és masszázsterapeuta, gyógymasszőr, reflexológus, kutya-fizioterapeuta, kutya-gyógytornász, a Terápiás kutyamasszázs megalkotója

A tanfolyamhoz szükséges: jegyzetfüzet, színes ceruza vagy toll, kényelmes, kutyázós ruházat, saját kutya (nem feltétel, de jobb, ha tudja hozni), a kutya kedvenc játéka, pokróca.

 

A DogTaping® az Ebcsont Masszázs Odú egyedi védjegye, a képzést elvégző terapeuták ezáltal egy egységes szakmai koncepció alapján használják a DogTaping® terapeuta megnevezést.
FIGYELEM!
A DogTaping® védjegyoltalom alatt áll.
Az elnevezés használata kizárólag a képzésen való részvétellel, sikeres vizsgával és a védjegyjogosulttal kötött licensz szerződéssel lehetséges! A védjegy jogtulajdonosa fenntartja a jogot, hogy szakmai szempontokat mérlegelve elutasítsa a képzésen való részvételt.
Verified by MonsterInsights