Terápiás Kutyamasszázs®képzés

Terápiás Kutyamasszázs® képzés

A Terápiás Kutyamasszázs® képzés célja olyan tudásanyag elsajátítása mind elméletben, mind pedig gyakorlatban, melynek segítségével bármilyen fajta kutyán teljes testet átfogó masszást tud végrehajtani a képzett Terápiás kutyamasszőr.
Megtanulhat minden olyan masszázs alapfogást, speciális technikát, alkalmazható módszereket, melyek elsősorban sérült, idős, illetve fizikai problémákkal küzdő kutyák rehabilitációjában való segédkezését szolgálják állatorvosi felügyelet mellett. Bármikor alkalmazható a terápia a kutyák testi-lelki harmóniájának helyreállítására és sport, vagy “Wellness” célokra is.
Az Ebcsont Masszázs Odú által kidolgozott Terápiás kutyamasszázs® a fizioterápiának a mechanoterápia része, azaz masszázs-kezelés és trakciós kezelés. Az Ebcsont Masszázs Odú Terápiás kutyamasszázs® képzésén megszerezhető kompetenciák megfelelnek a Magyar Állatorvosi Kamara által 2016. február 3-án kiadott szakmai állásfoglalásnak!
Erről részletesen a Szakmai állásfoglalás menüpontban olvashat.
A Terápiás kutyamasszázs® az állat-fizioterápiás módszerek mechanoterápiás (5/c és 5/d) csoportjába tartozik. Végzett hallgatónk nyaranta továbbképzéseken, workshopokon, gyakorló napokon vehetnek részt. Továbbképzéseink alkalmával a hidroterápia kivételével a teljes kutya-fizioterápia módszerei megtanulhatók.
Végzett, praktizáló Terápiás kutyamasszőreink felkerülnek weboldalunkon a Terápiás kutyamasszőrök adatbázisába.

Az Ebcsont Masszázs Odú Magyarország első és egyetlen nemzetközi minősítéssel iaamb_nobackrendelkező kisállat fizioterápiás oktató intézménye. 

Az Ebcsont Masszázs Odú az “International Association of Animal Massage & Bodywork/Association of Canine Water Therapy (IAAMB/ACWT)” minősített oktató és továbbképző intézménye. (További információk a Minősítések menüpontban olvashatók.)

 

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/004626

 

A jelenlegi tanulási kultúrához és a megváltozott életmódi körülményekhez alkalmazkodva felépítettünk egy új képzést, a Blended learning -et (kevert oktatást).

 

Mit jelent ez?

Ez az oktatási forma nagy hatékonysággal kombinálja a távoktatásos képzést a tantermi oktatással. A tananyag elméleti része a kiadott jegyzetek, tankönyv, kép és hanganyagok, segítségével egyénileg, saját időbeosztás szerint távoktatásban kerül elsajátításra. Személyes jelenlét a gyakorlati oktatáshoz szükséges.
A kontakt napokon a gyakorlati oktatás történik, azokon a részvétel kötelező. Az elméleti anyagot egy erre a célra kialakított online tanulói felületen biztosítjuk.

A távoktatás rugalmas képzési forma, bárhonnan hozzáférhetsz az elektronikusan biztosított tananyagokhoz asztali monitoron, mobiltelefonon vagy tableten is.. A tanulás intenzitása személyre szabható, hétvégén vagy akár hétköznap, nappal vagy éjszaka is tanulhatsz, ahogy időd engedi. Amennyiben később csatlakozol, egyszerre több tananyaghoz kapsz hozzáférési lehetőséget.

Fontos! Csak akkor való neked ez a képzési forma, ha képes vagy otthon, egyedül is tanulni!

Melyek az előnyei ennek az oktatási formának?

A tanfolyam felépítése során  arra törekedtünk, hogy a hangsúly a gyakorlatok elsajátítására helyeződjön. Így a tanuló az elméleti anyag feldolgozására szánt időt egyénileg oszthatja be.

Mi történik az oktatási napokon?

A gyakorlati anyag oktatása
 Az anyag otthoni feldolgozása során felvetődött kérdések megbeszélése.

Mi nem történik?
 Az előadások passzív hallgatása, majd a hallottak gyors elfelejtése…

A tanfolyam időtartama alatt, rendszeres otthoni tanulásra, a kontaktnapokon való részvételre van szükség.

 

A tanfolyam menetrendje

Elmélet (Távoktatás): A lenti táblázatban megadott tematika szerint kerülnek fel az adott tananyagok a tanulói felületre, ahol a tanulók a tanfolyam során mindig megtalálják az aktuális és az addig feltöltött tananyagot is.
Gyakorlati oktatás: A képzés gyakorlati részén, mely 5 + 1 vasárnap, mindenkinek személyesen kötelező megjelenni.
Konzultáció: A tananyaggal kapcsolatban konzultációs lehetőséget biztosítunk.

A képzésre a regisztráció folyamatos, végső határideje 2021 szeptember 27. A képzés kezdete 2021 szeptember 20, de a távoktatási felületen az oktatási anyag már a regisztráció után is elérhető, így a tanulás hamarabb is elkezdhető. A gyakorlati képzésekre 2021 október 17 – december 5-ig 5 alkalommal, vasárnapi napon kerül sor. Ezek pontos időpontját a résztvevők 2021 szeptember végén kapják meg.

A téli képzésre a regisztráció véget ért.

Terápiás Kutyamasszázs® képzés tematika
Anatómia – Távoktatás
Klinikum – Mozgásszervi megbetegedések – Távoktatás
Masszázselmélet – Távoktatás
Gyakorlati oktatás – Jelenléti képzés 5 vasárnap
Elméleti vizsga – Online teszt (azonnali értékeléssel)
Gyakorlati és szóbeli vizsga – Jelenléti vizsga

A gyakorlati oktatások 1194 Budapest, Hofherr Albert u. 38-42. szám alatt kerülnek megrendezésre. A helyszínváltoztatás jogát fenntartjuk.

• A hallgatók részletesen betekintést kapnak a kutya anatómiájába és biológiai működésébe.
• Megismerkednek azon ortopédiai, traumatológiai és neurológiai betegségekkel, amelyeknél hatásosan alkalmazhatók a gyógyulási folyamat lerövidítésében és minőségének javításában a Terápiás kutyamasszázs által alkalmazott módszerek.
• Megismerkednek azokkal a speciális betegségekkel, amelyeket a masszázzsal orvosolni lehet, vagyis ahol hatékonyan alkalmazható a prevencióban. Ezek ismeretében képessé válik a terapeuta egészségügyi tanácsokat adni, betegségek kezelésében részt venni a kutyagyógyászatban.
• Megismerkednek a masszázsok gyakorlatával, illetve elméleti hátterével.
• Képes lesz a javallatokat és ellenjavallatokat felismerni, helyesen mérlegelni és megfelelően eljárni a problémás eseteknél.
• Megtanulja az etológia helyes alkalmazását a kutyamasszázsban.

A tanfolyam részvételi díja és fizetési feltételek

A Terápiás Kutyamasszázs® képzés részvételi díja 150.000,- Ft
Az összeg tartalmazza az oktatás díját, a jegyzetek árát, az online felülethez való hozzáférést és korlátlan használatát, a vizsgadíjat és a Magyar Állatorvosi Kamara álláspontjának megfelelő végzettséget adó Tanúsítvány díját. Egyéb költség nincs.
A befizetés történhet személyesen készpénzzel, azonnal online kártyás fizetéssel (Barion) vagy átutalással.
Személyes készpénzes befizetésre kizárólag telephelyünkön, 2483 Gárdony, Tompa köz 4. szám alatt van lehetőség előre egyeztetett időpontban. Amennyiben a személyes készpénzes befizetést választod, úgy 10.000,- Ft kedvezményben részesülsz, így a képzés neked 140.000,- Ft.
Jelentkezésed a képzési díj befizetése után tudjuk rögzíteni. A részvételi létszám korlátozott, ezért kérjük, időben jelentkezz.

 

Kinek ajánlott a Terápiás kutyamasszázs® képzés?

• Ajánlott mindazoknak, akik elhivatottságot éreznek a masszázs és az állatok iránt.
• Kiemelten ajánlott azoknak, akik állatorvos mellett dolgoznak és részt szeretnének venni bizonyos betegségek utáni rehabilitációban.
• Olyan gazdiknak, akik kutyás sportot űznek és részletesebb, átfogóbb tudásra vágynak, mint amit a gazdis tanfolyam nyújt.
• Kiállítóknak, tenyésztőknek, panziót üzemeltetőknek, rendszeresen több kutyával foglalkozóknak, kutyakozmetikusoknak kiegészítő szakmának.
• Vagy csak egyszerűen azoknak, akik szeretik kényeztetni a kutyájukat és mindezt szakszerű tudással szeretnék tenni.

Fontos! Csak akkor való neked ez a képzési forma, ha képes vagy otthon, egyedül is tanulni!

Fontos!  Csak akkor jelentkezz, ha rendelkezel az online tanuláshoz szükséges technikai feltételekkel és személyes hozzáértéssel. A hozzá nem értésből, figyelmetlenségből eredő vagy a felhasználónál keletkezett technikai problémákkal kapcsolatos reklamációkkal nem tudunk foglalkozni!

A Terápiás Kutyamasszázs® tanfolyamon való részvétel feltétele az érettségi bizonyítvány vagy szakirányú végzettség (masszőr, kutyakozmetikus, állatorvosi asszisztens), valamint egészségügyi alkalmasság (erről igazolást nem kérünk!). Egyéb előzetes végzettség nem szükséges.
A vizsga feltétele a tanfolyam részvételi díjának 100%-os kiegyenlítése és a tanfolyamon való részvétel.

Jelentkezem a képzésre

További információ: [email protected]

A  Terápiás Kutyamasszázs® képzés oktatói szakmájukban neves, elismert szakemberek:
dr. Németh Vendel József – állatorvos, Patadoki
Schmidt Henry – gyógymasszőr, reflexológus, kutya-fizioterapeuta, kutya-gyógytornász, a Terápiás Kutyamasszázs® megalkotója
Fehér Judit – Terápiás kutyamasszőr, közgazdász

dr. Szilágyi Máté
dr. Mikó Magdolna PhD

A Compendium Anatomica Physiotherapeutica írója
dr. Czeibert Kálmán – állatorvos, SZIE Állatorvos-tudományi Kar, Anatómia tanszék, ELTE

A tanfolyam gyakorlati részéhez szükséges: jegyzetfüzet, kényelmes, kutyázós ruházat, saját kutya (nem feltétel, de jobb, ha tudod hozni), a kutya kedvenc játéka, pokróca. Kutyád szükségleteiről is neked kell gondoskodnod.

 

A Terápiás Kutyamasszázs® az Ebcsont Masszázs Odú egyedi védjegye, a képzést elvégző terapeuták ezáltal egy egységes szakmai koncepció alapján használják a Terápiás Kutyamasszőr megnevezést.
FIGYELEM!
A Terápiás Kutyamasszázs® védjegyoltalom alatt áll.
Az elnevezés használata kizárólag a képzésen való részvétellel, sikeres vizsgával és a védjegyjogosulttal kötött licensz szerződéssel lehetséges! A védjegy jogtulajdonosa fenntartja a jogot, hogy szakmai szempontokat mérlegelve elutasítsa a képzésen való részvételt.