Barion Pixel

Szakmai állásfoglalás

A Magyar Állatorvosi Kamara elnökségének szakmai állásfoglalása az állat-fizioterápia végzéséről

A MÁOK elnöksége 2016. február 3-i ülésén önálló, más szervezetektől független szakmai állásfoglalást adott ki az állat-fizioterápiás tevékenységről. Ebben pontosan szerepel, milyen szakmai követelményeknek kell megfelelnie az ilyen tevékenységet végző személynek, szervezetnek.

Az állatokon végzett fizioterápia speciális tevékenység, ami kizárólag állat-egészségügyi szolgáltatás részeként, csak állatorvos által felállított diagnózis alapján, állatorvos javaslatára és szakmai felügyeletével végezhető.

A Kamara álláspontja szerint az állat-fizioterapeuta tevékenység végzéséhez elengedhetetlenül szükséges az, hogy ezt a tevékenységet végző személy birtokában legyen a szükséges szakismereteknek, igazolt képzettséggel rendelkezzen.

Az Ebcsont Masszázs Odú által kidolgozott Terápiás kutyamasszázs a fizioterápiának a mechanoterápia része, azaz masszázs-kezelés és trakciós kezelés.

Az Ebcsont Masszázs Odú Terápiás kutyamasszőr képzésén megszerezhető kompetenciák megfelelnek a Magyar Állatorvosi Kamara által 2016. február 3-án kiadott szakmai állásfoglalásának!

A képre kattintva elolvasható az eredeti szakmai állásfoglalás és melléklete.

A Magyar Állatorvosi Kamara honlapján ide kattintva érhető el.

maok_fizioterapia_allasfoglalas_2016febr3-1maok_fizioterapia_allasfoglalas_2016febr3-2

Verified by MonsterInsights