Terápiás Kutyamasszőr képzés

Terápiás Kutyamasszőr képzés

A Terápiás kutyamasszőr képzés célja olyan tudásanyag elsajátítása mind elméletben, mind pedig gyakorlatban, melynek segítségével bármilyen fajta kutyán teljes testet átfogó masszást tud végrehajtani a képzett Terápiás kutyamasszőr.
Megtanulhat minden olyan masszázs alapfogást, speciális technikát, alkalmazható módszereket, melyek elsősorban sérült, idős, illetve fizikai problémákkal küzdő kutyák rehabilitációjában való segédkezését szolgálják állatorvosi felügyelet mellett. Bármikor alkalmazható a terápia a kutyák testi-lelki harmóniájának helyreállítására és sport, vagy “Wellness” célokra is. Kutyaelsősegélyt is tanulunk, így képzett lesz a kutyáknak nyújtható elsősegély fogásokból is.
Az Ebcsont Masszázs Odú által kidolgozott Terápiás kutyamasszázs a fizioterápiának a mechanoterápia része, azaz masszázs-kezelés és trakciós kezelés. Az Ebcsont Masszázs Odú Terápiás kutyamasszőr képzésén megszerezhető kompetenciák megfelelnek a Magyar Állatorvosi Kamara által 2016. február 3-án kiadott szakmai állásfoglalásnak!
Erről részletesen a Szakmai állásfoglalás menüpontban olvashat.
Végzett hallgatónk nyaranta továbbképzéseken, workshopokon, gyakorló napokon vehetnek részt.
Végzett, praktizáló Terápiás kutyamasszőreink felkerülnek weboldalunkon a kereshető Terápiás kutyamasszőrök adatbázisába.

Az Ebcsont Masszázs Odú Magyarország első és egyetlen nemzetközi minősítéssel iaamb_nobackrendelkező kisállat fizioterápiás oktató intézménye. 

Az Ebcsont Masszázs Odú az “International Association of Animal Massage & Bodywork/Association of Canine Water Therapy (IAAMB/ACWT)” minősített oktató és továbbképző intézménye. (További információk a Minősítések menüpontban olvashatók.)

 

Kinek ajánlott a Terápiás kutyamasszőr képzés?

• Ajánlott mindazoknak, akik elhivatottságot éreznek a masszázs és az állatok iránt.
• Kiemelten ajánlott azoknak, akik állatorvos mellett dolgoznak és részt szeretnének venni bizonyos betegségek utáni rehabilitációban.
• Olyan gazdiknak, akik kutyás sportot űznek és részletesebb, átfogóbb tudásra vágynak, mint amit a gazdis tanfolyam nyújt.
• Kiállítóknak, tenyésztőknek, panziót üzemeltetőknek, rendszeresen több kutyával foglalkozóknak, kutyakozmetikusoknak kiegészítő szakmának.
• Vagy csak egyszerűen azoknak, akik szeretik kényeztetni a kutyájukat és mindezt szakszerű tudással szeretnék tenni.

A Terápiás kutyamasszőr tanfolyamon való részvétel feltétele az érettségi bizonyítvány vagy szakirányú végzettség (masszőr, kutyakozmetikus, állatorvosi asszisztens), valamint egészségügyi alkalmasság (erről igazolást nem kérünk!). Egyéb előzetes végzettség nem szükséges.
A vizsga feltétele a tanfolyam részvételi díjának 100%-os kiegyenlítése és a tanfolyamon való részvétel.

A tanfolyam felépítése

A tanfolyam időtartama 72 óra, két-három hetente hétvégenként napi 6 óra (6 alkalommal szombat-vasárnap)
A pontos időpontokat az alábbi táblázat tartalmazza:
(A dátumok nem új tanfolyamok kezdési dátumai, hanem az új őszi tanfolyam képzési napjai!)
(A szeptemberi csoport betelt, így arra új jelentkezést már nem tudunk fogadni!)

Terápiás kutyamasszőr képzés
2017 október 14-15.
2017 október 28.29.
2017 november 11-12.
2017 november 25-26.
2017 december 2-3.
2017 december 16-17.

Az újonnan induló tanfolyamok kibővített elméleti tananyagot tartalmaznak és a végzést igazoló tanúsítvány is komolyabb elismerést nyújt az állatorvosi szakmában.
Az oktatások Budapesten kerülnek megrendezésre.
Az elméleti és gyakorlati foglalkozások váltott ütemben zajlanak.
• A hallgatók részletesen betekintést kapnak a kutya anatómiájába és biológiai működésébe.
• Megismerkednek azon ortopédiai, traumatológiai és neurológiai betegségekkel, amelyeknél hatásosan alkalmazhatók a gyógyulási folyamat lerövidítésében és minőségének javításában a Terápiás kutyamasszázs által alkalmazott módszerek.
• Megismerkednek azokkal a speciális betegségekkel, amelyeket a masszázzsal orvosolni lehet, vagyis ahol hatékonyan alkalmazható a prevencióban. Ezek ismeretében képessé válik a terapeuta egészségügyi tanácsokat adni, betegségek kezelésében részt venni a kutyagyógyászatban.
• Megismerkednek a masszázsok gyakorlatával, illetve elméleti hátterével.
• Képes lesz a javallatokat és ellenjavallatokat felismerni, helyesen mérlegelni és megfelelően eljárni a problémás eseteknél.
• Megtanulja az etológia helyes alkalmazását a kutyamasszázsban.
• Intenzív kutyaelsősegély tanfolyam is része a képzésnek, mely elméleti és gyakorlati részeket is tartalmaz. Erről külön oklevelet adunk. Szó lesz a kötözésekről, mesterséges lélegeztetésről, újraélesztésről és arról is, mi a teendő fuldoklás, mérgezés esetén.
• Továbbá a szükséges vállalkozási ismeretek és munkavédelmi ismeretek elsajátítására is sor kerül.

A tanfolyam részvételi díja és fizetési feltételek

A Terápiás Kutyamasszőr tanfolyam részvételi díja 119.900,- Ft
Az összeg tartalmazza az oktatás díját, a jegyzetek árát, az elsősegély tanfolyamon használt eszközök díját, a vizsgadíjat és a Magyar Állatorvosi Kamara álláspontjának megfelelő végzettséget adó Tanúsítvány díját. Egyéb költség nincs.
Részletfizetés igényelhető, mely két részletben történhet. Az első részlet beiratkozáskor (60.000,- Ft regisztrációs díj, ami foglaló a tanfolyami részvételre), a második részlet a képzés első napján (59.900,- Ft 2017. október 14-én) készpénzben kiegyenlítendő. Csak az a jelentkező vehet részt a képzésen és a vizsgán, aki a részletfizetési kötelezettségének eleget téve, a képzés első napjáig a részvételi díjat törlesztette!
A befizetés történhet személyesen vagy átutalással.
Jelentkezésed a regisztrációs díj (első részlet – foglaló) befizetése után tudjuk rögzíteni. A részvételi létszám korlátozott, ezért kérjük, időben jelentkezz.

Jelentkezés és további információ: oktatas@ebcsontodu.hu

A Terápiás kutyamasszőr képzés oktatói szakmájukban neves, elismert szakemberek:
dr. Szilágyi Máté – állatorvos, AcuVet
Schmidt Henry – gyógymasszőr, reflexológus, kutya-fizioterapeuta, kutya-gyógytornász, a Terápiás kutyamasszázs megalkotója
Fehér Judit – Terápiás kutyamasszőr, közgazdász
Kis Anna – a kutyaelsősegély létrehozója
dr. Czeibert Kálmán – állatorvos, SZIE Állatorvos-tudományi Kar, Anatómia tanszék

A tanfolyamhoz szükséges: jegyzetfüzet, színes ceruza vagy toll, kényelmes, kutyázós ruházat, saját kutya (nem feltétel, de jobb, ha tudja hozni), a kutya kedvenc játéka, pokróca.